Over ons

Het koor

Het Christelijk koor “Jubilate” is een enthousiast koor en bestaat uit ongeveer 90 leden. Het koor is in 2019 ontstaan door een fusie van “de Lofstem” uit Rouveen en “Zingt voor Hem” uit Ommen. De dirigent van Zingt voor Hem, Minne Veldman kreeg toen de leiding over het gefuseerde koor. We geven jaarlijks gemiddeld 3 a 4 concerten met medewerking van verschillende musici .

De naam “Jubilate ” is gekozen omdat we juichend de naam van onze Schepper en Redder willen groot maken. Dit komt o.a. tot uiting in ons repertoire, dat bestaat uit psalmen en geestelijke liederen die we voornamelijk in het Nederlands ten gehore brengen. Af en toe afgewisseld met een lied in het Engels. We oefenen wekelijks op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Nederlandse Gereformeerde kerk  “de Voorhof” te Nieuwleusen. Dit gebeurt in een ontspannen en gezellige sfeer. We komen nl niet alleen om te zingen maar ook voor de ontspanning en gezelligheid samen.

De Dirigent

Onze dirigent Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle. Met zo’n 50 orgelconcerten per jaar door heel Nederland is hij een veelgevraagd concert organist. Van zijn orgelspel verschenen 12 solo-CD’s, opgenomen op toonaangevende historische orgels in Nederland. Daarnaast verschenen cd’s met samenzang onder zijn leiding vanuit Kampen en Hasselt. Op internet staan honderden video’s van zijn orgelspel. Ook trad hij op als organist en dirigent in het TV-programma Nederland Zingt van de Evangelische Omroep en gaf hij concerten in Zuid-Afrika, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Hongarije.

Als kerkorganist is hij actief sinds 1994, eerst in de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Hasselt en sinds 1998 in de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij twee mannenkoren, twee gemengde koren en een kinderkoor. Hij schrijft veel orgelmuziek en koormuziek. Van zijn hand verscheen voor orgel onder meer een serie ‘Koraalbewerkingen’ (25 delen) en een serie ‘Eenvoudige Psalmbewerkingen’ (4 delen).

Om zijn enthousiasme voor het orgel en de orgelmuziek uit te dragen en te delen met jong en oud, organiseert Minne Veldman verschillende evenementen. Zo is hij de drijvende kracht achter het Orgelfeest (www.orgelfeest.nl), de YouTube-Orgeldag (www.youtube-orgeldag.nl), Orgelzomer Urk (serie woensdagmiddagconcerten in de Bethelkerk) en de Zomerserie Orgelconcerten Vollenhove.

In 2019 vierde Minne Veldman zijn 25-jarig jubileum als organist met een jubileumtour door onder meer Parijs en Zuid-Afrika.

Meer informatie is te vinden op zijn website: www.minneveldman.nl

 

De repetitie locatie

Nederlandse gereformeerde kerk “de Voorhof” Burgemeester Mulderlaan 1 te Nieuwleusen!